Ero Hub ja BridgeHub vs Bridge

Verkostoituminen on yksi osasto IT-alan, joka voi olla varsin hämmentävää paljon ihmisiä. Suurin ongelma tämän tyyppinen IT kuria on päällekkäinen käyttötapoja varten erilaisten laitteiden. Näyttää siltä, ​​että eri asioita tarjota samoja yleiskäyttöön. Kuitenkin todellinen ammattilainen, tiettyyn laitteeseen '' kuten keskitin tai silta '' palvelisi eri toimintoja ja liittyy erilaisia ​​etuja ja mahdollisuuksia.

Verkkojen tarkoitus on yhdistää tai yhdistää tietokonejärjestelmiä, jotta ne voivat kommunikoida tai vaihtaa tietoja keskenään. Navat ja sillat suorittaa tämän työn, mutta niillä on joitakin eroja.

napa

Eri verkko tai liittämistä, toistimet ja navat ovat ehkä häikäilemätöntä kaikkien. Prosessi, jossa napa käyttää on hyvin yksinkertainen. Kaikki tiedot, jotka tulee yhdessä portti vahvistetaan ja asettaa kaikki muut portit käytettävissä. Lähetys tapahtuu kaapelin segmenteillä tietoverkon. Määränpää pisteet on yksi päättää, paketit lähetetään todellakin tarkoitettu heille.

Pääongelma navat on niiden kyvyttömyys ymmärtää enemmän paketteja, jotka lähetetään niiden kautta. Koska se on niin yksinkertainen, se ei koskaan häiritsee optimoida lähetysprosessi. Yksinkertaisesti sanottuna, navat, kaikki tietokoneet verkossa vastaanottaa kaikki tiedot '' halunnut tai ei-toivottuja. Näin ollen, on olemassa rehottaa esiintyminen hukkaan siirto- ja tämä mahdollisesti hidastaa verkon tekemällä järjestelmästä tehottoman.

Kuitenkin navat ovat edelleen elinkelpoisia ja hyödyllisiä laitteita vielä tänään. Ne toteutetaan yleensä pienempiä verkkoja, ne, jotka eivät käytä liikaa tiedonsiirtoa verkon sisällä. Pieni toimisto, jossa muutamia työasemia, jotka eivät ole jatkuvasti jakaa resursseja olisi ihanteellinen napa käyttöön.

SiltaSilta on hieman samanlainen napa, mutta hieman askel korkeampi älykkyys. Toisin kuin napa, silta harkitsee määränpää datapaketin ennen sen lähettämistä. Jos paketti ei ole tarkoitettu tiettyyn kohdeosoitteeseen, ellei se ole 'oppinut' vielä, se ei lähetä, että datapaketin, että tiettyyn osoitteeseen. Tämä tahto paikallaan aiheuttavat vähemmän liikenneruuhkia verkon sisällä.

Toisin kuin keskitin, silta olisi vain kaksi porttia; yksi ja yksi. Tämä on erityisesti tarkoituksena on yhdistää kaksi verkkoa, joilla on eri verkko-arkkitehtuurit '' esim. token ring segmentti Ethernet-segmentissä. Sillat ovat parhaiten käytetään, kun täytyy liittää kaksi osaa verkon, joka kommunikoi melko harvoin, mutta on oltava yhteydessä muutenkin.

Yhteenveto:

1. Hub on enemmän kuin kaksi porttia, kun siltaa on yleensä kaksi porttia.

2. Navat ovat vähemmän älykkäitä kuin ne vähempää määränpää pakettien taas sillat oppia ja lähettää paketteja asianmukaisia ​​päätepisteenä.

3. Hub käytetään yleisesti kytkeä työasemia, jotka eivät ole jatkuvasti jakaa resursseja, kun taas sillat käytetään tyypillisesti yhdistää kaksi eri verkoissa.