Ero IGRP ja EIGRPIGRP vs EIGRP

IGRP, joka on lyhenne sanoista Internet Gateway Routing Protocol, on suhteellisen vanha reititysprotokolla, joka keksi Cisco. Se on suurelta osin korvattu uudempia ja parempia Enhanced-IGRP, joka tunnetaan paremmin nimellä EIGRP, vuodesta 1993. Jopa Cisco Cisco opetussuunnitelma, IGRP on vain keskusteltu vanhentunut protokollaa johdantona EIGRP.

Pääsyy kynnyksellä EIGRP on siirtyä classful reititysprotokollat ​​kuten IGRP takia nopeasti vähenevät IPv4-osoitteita. IGRP yksinkertaisesti oletetaan, että kaikki elementit tietyssä luokassa kuuluvat samaan aliverkkoon. EIGRP käytetään vaihtelevan pituuden aliverkon peitteet (VLSM) tehostaa käyttöä pulaa IPv4-osoitteiden, ennen kynnyksellä IPv6.

Yhdessä siirtyminen classful reititysprotokollat ​​oli muutamia parannuksia käytetty algoritmi löytää paras tapa kiertää verkkoon otettiin käyttöön EIGRP. Nyt käyttää hajottavaa Update Algoritmi tai paremmin tunnettu DUAL laskea polkujen samalla varmistaa, että ei ole silmukoita olemassa järjestelmässä, koska ne ovat haitallisia verkon suorituskykyä.EIGRP reitittimet määräajoin lähettää 'hei' paketin kaikkiin järjestelmiin ilmoittaa muille reitittimet, että ne ovat läsnä ja toimii hyvin verkossa. Päivitykset toisaalta, ei enää lähettää koko verkko; ne rajoittuvat vain reitittimiä, jotka tarvitsevat tietoa. Päivitykset eivät ole enää ajoittain ja vain silloin, kun muutokset metrisen noudatetaan olisi vastaava päivitykset lähetetään muihin reitittimiin. Osittainen päivityksiä aiheuttaa alennuksen verkkoliikennettä verrattuna koko päivitykset hyödynnetään IGRP.

Mittarit, joita käytetään mittaamaan tehokkuutta tietyn, ovat myös muuttuneet eigrp. Sen sijaan, että käytetään 24-bittinen arvo laskettaessa metristä, eigrp nyt käyttää 32 bittiä. Jos haluat säilyttää yhteensopivuuden vanhempien IGRP mittarit kerrotaan arvon 256, mikä bitti-siirtämällä arvon 8 bittiä vasemmalle ja vastaa vaadittua 32 bitin metriikan EIGRP.

Yhteenveto:
1. EIGRP on täysin korvannut vanhentunut IGRP
2. EIGRP on luokaton reititysprotokolla kun IGRP on classful reititysprotokolla
3. EIGRP käyttää DUAL vaikka IGRP ei
4. eigrp kuluttaa paljon vähemmän kaistanleveyttä kuin IGRP