Ero Client Server Application ja Web ApplicationClient Server Application vs Web Application

Sovellus, joka toimii asiakkaan puolelta ja sisäänkäyntien etäpalvelimen tietoja kutsutaan client / server-sovellus taas sovellus, joka toimii täysin verkkoselaimen kutsutaan web-sovellus. Asiakas-palvelin tekee aina pyyntöjä etäpalvelimeen saada joitakin tietoja. Käyttäjä vuorovaikutusta palvelimen kanssa on aina käyttöliittymän kautta tai sovellus asiakkaan puolelta. Käyttäjä vuorovaikutus web-sovellus on web-selaimen kautta. Asiakas-palvelin sovellus voi olla alustan erityinen sekä cross platform riippuen käytettävä ohjelmointikieli. Web-sovellus on alustasta riippumaton, koska ne vaativat vain web-selain. Risti platform kieli tekee sovellus näyttää kotoisin alustan tai käyttöjärjestelmän asiakkaan.

Asiakas / palvelin-sovellus on aina asennettu asiakas 's tietokone toisin kuin web-sovellus. Web-sovellukset voidaan ajaa selaimet suoraan ja näin ollen eivät vaadi asennusta. Asiakas-palvelin-sovellus käyttää kaksitasoinen arkkitehtuuri taas web-sovellus käyttötarkoituksiin Monikerroksisiin arkkitehtuuria, joka koostuu; käyttäjäasiakas, keskikerroksessa, ja sovelluspalvelin. web-sovellus käyttää yhden käyttäjän järjestelmä toisin kuin client server sovellus, joka käyttää kaksi käyttäjää: asiakkaan ja palvelimen.

Web-sovellus on isännöi selaimeen-valvotussa ympäristössä, tai se on usein ohjelmoitu kielellä, joka tukee selaimen. JavaScript on eniten käytetty selain-tuettu kieli. Client / server sovellukset, palvelin kone on isäntä, joka toimii yhden tai usean palvelimen ohjelmia jakamaan resursseja asiakkaiden kanssa. Asiakas aina pyytää palvelimelta tai sisältöä jakamatta mitään sen resursseja.

Vuonna client / server-sovellus, on vaikea testata komentosarjojen virheitä taas web-sovelluksia on helppo testata scripting virheitä. Tietyntyyppisiä asiakkaita käytetään client / server malli ovat selaimet, sähköpostiohjelmat ja online chat asiakkaille. Tyypit palvelimet käytetyt ovat: web-palvelimet, ftp-palvelimia, sovelluspalvelimet, tietokanta-palvelimet, nimipalvelimet, tiedosto, postipalvelimet, terminaali ja tulostuspalvelimia.Asiakas / palvelin-mallia, palvelin usein rasiteta kuin samanaikaisten asiakkaan pyyntöihin kasvaa. Web sovellus, tämä ongelma on poissuljettu, koska yhteensopiva web-selain on kaikki, mitä tarvitaan saada web-sovellus toimii. Osa esimerkeistä web-sovellusten ovat: Yahoo Mail, Gmail, WebOffice, Google-sovellukset, Microsoft Office Live, WebEx, jne.

Yhteenveto:

1. client / server-sovellus käyttää kaksitasoinen arkkitehtuuri taas web-sovellus käyttää moniportainen arkkitehtuuri.
2. client / server-sovellus, käyttäjä vuorovaikutusta palvelimen kanssa on pääasiassa käyttöliittymän kautta, kun taas web-sovelluksen käyttäjä vuorovaikutuksen kautta yhteensopivan verkkoselaimen.
3. client / server sovellus puuttuu käyttövarmuuden koska jos palvelin kaatuu, pyyntöjä ei voida suorittaa loppuun, kun taas web-sovellus näyttelyitä kestävyyttä.
4. client / server sovellus vaatii asennuksen asiakkaan 's kone taas web-sovellus voi ajaa suoraan yhteensopivalla Web-selaimella.