Ero N.Z. ja Yhdysvaltain N.Z. vs USA

Uusi-Seelanti (N.Z.) ja Amerikan yhdysvaltojen (USA, USA) ovat kaksi maata, joissa on suuri ero kulttuurin, kielen, ruokaa, ja hallitus. Vaikka ne ovat tärkeitä toimijoita maailmantaloudessa, Uusi-Seelanti on yksi johtavista viejien maitotuotteita, kun USA on suurin tavaroiden tuoja.

Uusi-Seelanti on perustuslaillinen monarkia ja parlamentaarinen demokratia. USA, toisaalta, on perustuslaillinen tasavalta ja edustuksellista demokratiaa. Vaikka Englanti on puhuttu molemmissa maissa, Uusi-Seelanti Englanti sekoitetaan maori sanoja.

Uusi-Seelanti on maa sijaitsee Lounais Tyynellämerellä. Se koostuu North Island, South Island, ja useita pieniä saaria. Sen ensimmäiset uudisasukkaat olivat polynesialaisista joka kehitti maori kulttuuriin.
Yhdysvaltojen Amerikka on maa, joka sijaitsee Keski-Pohjois-Amerikassa 2 sen 51 tilaa, nimittäin Hawaii sijaitsee puolivälissä Tyynenmeren, ja Alaskassa sijaitsee Luoteis Pohjois-Amerikassa. Se on hyvin monipuolinen väestö koostuu maahanmuuttajien muiden maiden lisäksi intiaanien ja jälkeläisiä sen siirtomaavallat. Koska ne sijaitsevat eri puolilla maailmaa, on myös suuri ero niiden aikavyöhykkeillä. Koska Yhdysvalloissa on suuri alue, vaikka sen kaupungit, valtiot ja alueet ovat eri aikavyöhykkeillä.

Uusi-Seelanti on 16 tuntia edellä Yhdysvaltain perustuu Wellington ja Washington DC aikaa, ja se on 18 tuntia eteenpäin perustuu Auckland ja Denver aikaa. Saada oikea muuntaminen, tietyissä kaupungeissa ja paikoissa on ilmoitettava.
Uusi-Seelanti talviajan (NZST) vyöhyke on 12 tuntia ennen Greenwich Mean Time (GMT + 12), ja se huomauttaa Kesäaika alkaen sunnuntai 25 syyskuu 2011, jopa sunnuntai 01 huhtikuu 2012.

Yhdysvalloissa on kuusi aikavyöhykkeitä, eli:Eastern Standard Time (EST), joka on viisi tuntia jäljessä GMT.
Keskinen normaaliaika (CST), joka on kuusi tuntia jäljessä GMT.
Mountain Standard Time (MST), joka on seitsemän tuntia jäljessä GMT.
Tyynenmeren normaaliaika (PST), joka on kahdeksan tuntia jäljessä GMT.
Alaskan normaaliaika (AKST) ja Havaijin talviajan (HST).
Kesäaika (DST), joka on peräisin 13 maaliskuu 2011, kunnes 6. marraskuuta 2011. DST ei havaita useita Yhdysvaltain alueisiin kuten Havaijilla ja Guam.

Huomaa: aika ja päivämäärä alun ja lopun kesäajan vaihtelee vuosittain kaikissa paikoissa, jotka noudattavat sitä.

Yhteenveto:

1. Uusi-Seelanti sijaitsee Lounais Tyynellämerellä kun USA sijaitsee kaupungissa Pohjois-Amerikassa, Havaijin puolivälissä Tyynenmeren, ja Alaskassa Luoteis Pohjois-Amerikassa.
2. Uuden-Seelannin aikavyöhyke on 12 tuntia ennen Greenwich Mean Time (GMT + 12), kun taas Yhdysvalloissa on kuusi aikavyöhykettä: 3. EST (GMT -5), CST (GMT-6), MST (GMT-7) , PST (GMT-8), AKST ja HST, ja DST.