Ero buddhalaisuus ja hindulaisuusBuddhalaisuus vs hindulaisuus

Lukuun ottamatta muutamia, ihmiset ovat syntyneet uskontoon. Me kasvaessaan uskonnon että vanhemmat harjoittavat ja ohjaavat moraalikäsitykset, että se on asettanut meille. On olemassa useita uskontoja jotka opettavat eri asioita, joista suurin on kristinuskon, islamin ja juutalaisuuden. ? Monet ihmiset myös harjoittaa buddhalaisuutta ja hindulaisuus, kaksi toisiinsa uskontoja, jotka on peräisin Intiasta.

Molemmat uskonnot perustuvat kolmeen uskomuksia: maya, karma, ja Dharma. ? Maya on usko, että kaikki maan päällä on vain harhaa, tuote, miten ihminen kokee itsensä. Karma on usko, että ihan kaikkeen on seurauksia, siunauksia hyvästä ja kiroaa huonot. Dharma on usko ihmisen 'velvollisuus, mikä kaikki on noudatettava velvoitteitaan ja tehtävänsä. Vaikka niillä on paljon yhtäläisyyksiä, ne eroavat paljon asioita.

Usko Gods

Hindut uskovat jumalia, ne tehdään ihmisten 's kuvat ja tarinat luotiin niistä ja niiden roolit maan päällä.? Itse asiassa he uskovat, että Buddha on reinkarnaatio hindujumala, Vishnu.? Buddhalaisuuden, toisaalta , ei opettaa Jumalaa tai jumalia, vaikka hän ei opeta, että Jumalaa ei ole myöskään.? hän opetti, että se on turha etsiä yksi.

luominen

Hindut, maa luotiin jumalia aikojen alussa. Buddhalaisille, maa luotiin ihmisen 'halu tuottaa paljon olentoja kehostaan ​​ja ajatuksistaan ​​loi maan ja kaiken sen.

SieluHindulaisuus opettaa sielua (atman) ja että hindu on tehtävä hänen dharmaa hyvin, jotta voidaan uudelleensyntynyt korkeampaan muotoon aikana uudestisyntyminen ja lopulta paeta sykli jälleensyntymisiä (moksha). ? Buddhalaisuus ei opeta noin sielu, se ei keskity ajatuksia sielu, elämä kuoleman jälkeen tai alkuperä maailman kuten näemme sen. ? Buddha opetti saavuttaa valaistumisen meditaation ja että mikään maan päällä kestää.

tasa-arvo

Hindut, nainen voi saavuttaa vain henkinen pelastuksen tekoja miehensä ja omistautumista häntä. ? Buddhalaiset opetetaan, että jokainen, mies tai nainen, voi saavuttaa valaistumisen. ? Buddhalaisuus opettaa tasa-arvo kaikille, jossa todetaan, että ajatus itse on kaiken pahan juuri maailmassa ja että kaikki on osa kokonaisuutta.

Lopullinen päämäärä

Hindut toivovat yhtenäisyyttä Brahma, buddhalaisia ​​haluavat saavuttaa Nirvana.

Yhteenveto:

1. hindulaisuus opettaa Gods, buddhalaisuus ei.
2. hindut, maa luotiin jumalat, buddhalaisia, maa luotiin ihmisen 'ajatuksista.
3. hindulaisuus opettaa sielua ja miten me uudelleensyntynyt muihin muotoihin elämän kunnes saavutetaan mokša. ? Buddhalaisuus keskittyy elämästä maan päällä ja miten saavuttaa täyden valaistumisen meditaation kautta.
4. hindut uskovat kastijärjestelmä, buddhalaiset eivät koska heille kaikille ja kaikki on yhtä suureen osaan kokonaisuudessaan.