Ero Maharashtran ja Gujaratin



 

Maharashtran ja Gujaratin

Maharashtran ja Gujaratin kaksi Intian osavaltiossa sijaitsevat länsipuolella Intiassa. Molemmat valtiot edistää huomattavasti Intian taloudelle.

Maharashtran ja Gujaratin ovat naapurivaltioissa. Tämä tarkoittaa, että ne jakavat yhteisen tilan suhteen rajan. Tämä on Madhya Pradeshin osavaltiossa. Se sijaitsee itään Gujaratin samalla sijoitettu Koillis Maharashtran. Arabianmeren on myös yhteinen raja.

Gujaratissa on Luoteis Maharashtran kun taas jälkimmäinen sijaitsee Etelä Gujaratin.

Maharashtran rajautuu seitsemän muun Intian osavaltiossa. Sen sijaan, Gujaratin rajautuu kolme Intian osavaltiossa ja maakunnassa naapurimaa Pakistanin.

Sekä Gujaratin ja Maharashtran luotiin 1. toukokuuta 1960. Nämä kaksi valtiota ovat seurausta kaksijakoisuus Bombay tilassa, kun Bombay valtio erotettiin kahdeksi itsenäistä valtiota.

Maharashtran ja Gujaratin osaltaan Intian talouden eri syistä. Maharashtran pidetään rikkain valtio Intiassa ja on taloudellisen pääoman. Osavaltion pääkaupunki, Bombay, taloa rahoituslaitokset maan. Samaan aikaan, Gujaratin myötävaikuttaa avulla kaupan ja kauppaan. Pääkaupunki Gujaratin on Gandhinagar.

Murteita puhutaan kunkin valtion ovat myös erilaiset. Maharashtra, suurin osa ihmisistä puhuu Maharati kieltä. Sama pätee Guharati kielen Gujaratissa. Hindi, yksi virallisista kielistä Intia, on yhteinen kieli.

Maharashtran on suurempi laajuus verrattuna Gujaratin. Maharashtran osavaltiossa on 43711 kyliä. Sen sijaan Gujaratin on vain 18589 kyliä. Koska suuremmassa mittakaavassa maata, Maharashtran väestö on suurempi lainkäyttöalueellaan.

Molemmat valtiot ovat yhteisiä ominaisuuksia kuten jokien, rautatieasemilla, nähtävyydet lentokentillä ja korkea tuomioistuimissa. Kuitenkin on olemassa ero mitattuna.



Esimerkiksi Maharashtra on 6 jokia ja 7 rautatieasemilla. Vertailla, Gujaratin on 3 jokia ja 5 rautatieasemat.

Maharashtra 's Bombay on kansainvälinen lentokenttä kun Gujarat' s Ahmedabad lentokentälle pidetään vilkkain lentoasema Intiassa.

Lisäksi Gujaratin on monia portteja, ja se sisältää runsaasti metsätalouden ja villieläimet. Gujaratin 'satamissa ovat olleet mukana maan' talous alusta sen historiasta. Tämä tila on suurin alus rikkomatta pihalla maailmassa ja suurin ruohonjuuritason jalostamoissa.

Yhteenveto:

Maharashtran ja Gujaratin kaksi naapurivaltioiden maan Intiassa. Molemmat maat kasvattavat India 'talous. Lisäksi molemmat ovat kaksi itsenäistä valtiota, joka johtui erottaminen Bombay valtion. He jakavat 01 toukokuu 1960 niiden perusta mennessä.


Maharashtran ja Gujaratin jakaa keskenään, Madhya Pradesh ja Arabianmeren kuin rajoilla. Kuitenkin Maharashtra on enemmän rajaosavaltioissa (seitsemän, yhteensä) verrattuna kolmeen rajaosavaltioissa hallussa Gujaratissa.


Kaikki rantavaltiossa Maharashtran ovat Intian kun Gujaratin rajautuu ulkomainen maakunta ulkomailta, Pakistan.


Maharashtran on rikkain valtio Intiassa ja sen pääkaupunki, Mumbai, on taloudellisen pääoman maassa. Samalla Gujaratin on kaupasta ja todetaan, että auttaa myös kansantaloudelle. Gandhinagar on Gujaratin 's pääomaa.


Marahati kieli on hallitseva Maharashtrassa kun Guhrati kieli on yleisesti puhutaan Gujaratissa. Hindi on yhteinen kieli molemmissa valtioissa.