Ero DFMEA ja PFMEADFMEA vs PFMEA

'DFMEA' ja 'PFMEA' ovat 'Suunnittelu vika- Effects Analysis' ja 'Process vika- Effects Analysis.' VVA on menetelmä tai menettely, joka analysoi mahdollisia vikojen toiminnanohjauksen ja tuotekehityksen järjestelmän sisällä ja luokittelee epäonnistumisia riippuen todennäköisyys tai vakavuus epäonnistumisen. 'Failure mode' tarkoittaa mitä tahansa vikoja tai virheitä suunnittelu-, prosessi tai kohde, joka vaikuttaa asiakkaan. 'Effects analyysi' viittaa tutkimuksen seurauksista epäonnistumisia. VVA käytetään laajalti palvelualalla ja tehdasteollisuudessa. Nämä analyysit auttavat tunnistamaan mahdollinen epäonnistuminen tilat ja priorisoimalla vastatoimet mikä auttaa joukkue vähentää epäonnistumisia. Se auttaa myös yrityksen leikkaamalla kustannuksia ja vähentää kehitysaikaa.

DFMEA
'DFMEA' tarkoittaa 'Suunnittelu vika- Effects Analysis.' DFMEA on sovellus VVA erityisesti tuotteen suunnitteluun. Se alkaa konseptin kehitysvaiheessa. Se on menettely käytetään pääasiassa tekniikan tutkimaan mahdollisuutta suunnittelu ei ole in reaalimaailman tilannetta tai käyttöä. Se on asiakirja, jossa kootaan keskeiset toiminnot design ja analysoi mahdolliset syyt vaurioitumistapojen. Kun syyt vian tunnistetaan, joukkue pyrkii vähentämään epäonnistumisen syitä avulla toteutuksen vastatoimia.

Ensisijainen käytettävien työkalujen DFMEA on DFMEA matriisi. Tämä matriisi tarjoaa rakenteen kokoamiseksi ja dokumentointiin liittyviä tietoja, joka sisältää tuotetietojen, tarkistus päivämäärät, ja tiimin jäsenet. Nämä menettelyt ovat tiimin työtä ja voi luoda käyttämällä ohjelmistoa, sähköinen taulukoita tai kynä ja paperia.

PFMEA
'PFMEA' tarkoittaa 'Process vika- Effects Analysis.' Sitä käytetään analysointiin vikojen tiettyä prosessia, joka voisi tapahtuvat organisaation tai liiketoimintayksikön. PFMEA on hyödyllinen syiden selvittäminen vian ja käyttämällä sitten joukkue aikaisempaa kokemusta ja kerätyt tiedot syistä vikatyyppien oikaista tai vaikutusten vähentämiseksi vian.Se on jäsennelty työkalu käyttää kaikenlaisten organisaatiot arvioimaan eri mahdollisista vioista ja tunnistaminen vikatyyppien keräämällä tietoa. Se auttaa luomaan mikä vaikutus vian tulee ja priorisoi toimet ovat tarpeen lieventämisessä. PFMEA on asiakirja, ja se olisi aloitettava ennen uusien tuotteiden prosessin ja ylläpitää koko elinkaaren tuotteen.

Vuonna PFMEA, kaikki vikojen liittyy prosessiin otetaan ja sitten niiden RPN numero (Risk Priority Number) lasketaan. RPN on tuote vakavuudesta liittyvän riskin vian todennäköisyys on syy, joka generoi että vikatilanteessa ja havaittavuuden.

Yhteenveto:

1. 'PFMEA' tarkoittaa 'Process vika- Effects Analysis'; 'DFMEA' tarkoittaa 'Suunnittelu vika- Effects Analysis.'