Ero GDSS ja DSSGDSS vs DSS

Päättäminen on erittäin tärkeä osa elämää, erityisesti yrityksessä, jossa se voi tarkoittaa voitoista tai tappioista. Tietenkin päätöksenteko on parasta jättää analyyttinen mielissä ihmisiä, mutta sen ei 't satuttaa, jos sinulla on oikeat työkalut tukea sinua vaivaa. Tässä on GDSS (Group Decision Support System) ja DSS (Decision Support System) tulevat. tärkein ero näiden kahden välillä on joukko ihmisiä mukana päätöksenteossa. DSS on vain työkalu, joka antaa yksittäisen parempaa ohjausta siitä, miten punnita tiettyjä tekijöitä ja tekemään parhaan mahdollisen päätöksen. sen sijaan, GDSS auttaa ryhmä ihmisiä keksiä ideoita ja päättää paras tapa toimia.

Koska kaksi toimintoa hyvin eri tavoin, ne vetoavat myös erilaisia ​​menetelmiä. DSS nojautuu tietopohjaa ja joukko matemaattisia kaavoja arvioida tietty joukko tuloa ja antaa informatiivinen ohje miten käyttäjän pitäisi päättää. Tietenkin henkilö 's analyyttinen taitoa tarvitaan edelleen analysoida ja antaa asianmukaisen päätöksen. Vertailun GDSS ei perustu tietopohjaa tai matemaattisiin malleihin. Se vetoaa pelkästään ajatusten luotu ryhmä ja antaa heille paikat keskustella, parantaa, ja äänestää siitä. GDSS antaa ryhmä keino yhteistyötä päätöksen tekemiseen.

Vaikka sekä DSS ja GDSS ovat ohjelmistoja, vain GDSS vaatii toimiva yhteys usean käyttäjän 's tietokoneita. Se ei' ole väliä, jos ryhmän jäsenet ovat pelkkiä tuumaa pois toisiaan tai kaukana toisistaan ​​kuin voit käyttää lähiverkkoja ja jopa Internet kommunikoida toistensa kanssa. Koska DSS on itsenäinen järjestelmä, sinun ei tarvitse olla yhteyden käyttää sitä.Suurin etu GDSS on, että se on sovellettavissa juuri mitään mahdollisia tilanteita koska ihmismielet tehdä ja paino tekijöitä, jotka vaikuttaisivat lopullisen päätöksen. DSS, jotkut tilanteet ovat sovellettavissa kuin toiset. Useimmiten ne, jotka voidaan arvioida kautta matemaattisia malleja, kuten riski ja todennäköisyys ajankäytön hienosti DSS.

Yhteenveto:

GDSS keskittyy ryhmä päätöksistä kun DSS keskittyy yksittäisistä päätöksistä

DSS tukeutuu tietopohja jossain määrin kun GDSS ei

GDSS edellyttää toimivan yhteyden käyttäjiä, kun taas DSS ei