Ero Kirjanpito ja taloushallintoKirjanpito vs Taloushallinto

Financial Management on suhteellisen uusi haara kirjanpito, joka hallitsee taloutta tietyn yksilön, yrityksen tai organisaation. Päätavoitteena kuria on saavuttaa erilaisia ​​taloudellisia tavoitteita. Se liittyy myös yrityksen 'taloudellisten resurssien hallintaa varten.

Sen keskeisiä tavoitteita on luoda tai parantaa taloudellista terveyttä organisaation, joko tuottaa rahaa, tai lisäämällä resurssien. Sen pitäisi tutkia ja laatia suunnitelmat toteuttamista, jotta saataisiin tyydyttävä tuotto. Varainhoito arvioi kaikki tekijät, kuten riskit, joita se yrittää hallita, ja kuinka paljon resursseja sijoitetaan. Periaatteessa varainhoito tekee suunnitelmia varmistaa tuottavan kassavirta. Se hallitsee ja ylläpitää rahoitusvarojen tietyn elimen. Ilmeisesti suurin huolenaihe ei ole tekniikoita määrällisesti talouden mutta sen arvioinnin. Taloushallinto on usein kutsutaan tiede rahaa hallinta.

Kolme elementtiä taloushallinnon ovat: Taloudellinen suunnittelu, varainhoidon valvonta, ja Financial Päätöksenteko. Suunnittelu usein käsittelee rahoitusta johtamisvaltuuksien pitäisi varmistaa, että riittävä rahoitus on saatavilla oikealla hetkellä. Varainhoidon valvonta, toisaalta, varmistaa, että yksittäisen 'varoista, tai yrityksen' varat, ovat turvallisia, ja hyödynnetään tehokkaasti. On selvää, varainhoito käsittelee eri taloudellisia päätöksiä, erityisesti asioita, jotka liittyvät rahoitukseen, osingot ja investoinnit.

Mukaan American Institute of Certified KHT (AICPA), kirjanpito määritellään seuraavasti: 'The art of tallennus-, luokittelu ja yhteenvedon merkittävällä tavalla, ja rahassa, liiketoimet, ja tapahtumat, jotka ovat osittain osoitteessa ainakin, taloudellisen luonteen, ja tulosten tulkintaan sen. '

Käytäntö on, itse asiassa, vanha. Arkaainen kirjanpidon on löydetty, ja ne ovat yli 7000 vuotta vanha. Ei ole yllättävää, menetelmät kirjanpidon käytössä niin olivat alkeellisia, ja ne olivat pääosin tehty tallentaa kehittämiseen viljelykasvien, tai kasvu karjojen. Nykyään kirjanpito on kehittynyt, ja tullut tärkeä osa yritysten.

Accounting nykyään pidetään 'kieli liiketoimintaa'. On keino ilmoittaa taloudellisia tietoja tai tietoja tietystä toimintayksikössä tai yksittäisiä. On olemassa kahta päätyyppiä kirjanpidon '' johdon laskentatoimen ja kirjanpidon. Jos kirjanpidon raportti keskittyy yksilöiden organisaation sisällä, sitä pidetään johdon laskentatoimen. Johdon laskentatoimen, informaatio annetaan työntekijöille, tilintarkastajat, omistajat, johtajat, jne. Raporttia käytetään pohjana tehdä johto- tai operatiivisia päätöksiä.Toinen tyyppi kirjanpito on laskentatoimen, jossa tiedot ovat ihmisille ulkopuolella organisaation tai yrityksen, kuten velkojien mahdollisten osakkeenomistajien, taloustieteilijät, valtion virastot, ja analyytikot.

Yhteenveto:

1. Tilinpäätöksen on enemmän raportointia taloudelliset tiedot tietyn yksilön tai toimintayksikössä.

2. Varainhoito kattaa kaiken, joka liittyy talouden, omaisuuden ja resursseja. Se osallistuu taloudellisen suunnittelun, valvonnan ja päätöksentekoon.