Ero Klassinen ja ehdollistuminenKlassinen vs. ehdollistuminen

Miten saat jonkun tekemään oman hinnoitteluun? Sen täytyy olla helpotus on vanhempi tai master koska näet kuinka lapsia tai koiria seurata mitä sanot sen sijaan, että olisi toisinpäin, eikö?

Psykologian, sivuliikkeen tiede, joka tutkii mielen ja käyttäytyminen ihmisten, on osoitettu, että on olemassa kahdenlaisia ​​ilmastointi, että henkilö tai eläin reagoi mihinkään tällaiseen tilanteeseen. Vastaukset juurtua siitä hetkestä, jolloin tunteva olento alkaa ajatella, oppia, tai reagoimaan. Nämä kaksi ilmastointi kutsutaan vastaavasti klassisen conditioning ja operatiivisen ilmastointi.

Jos haluat lapsesi kasvaa kävely oikealla tiellä, sinun pitäisi selvää näiden kahden ilmastointi. Sama pätee isäntä, joka haluaa olla koiransa asianmukaisesti koulutettu. Sinun pitäisi tietää, että on olemassa huomattavia eroja näiden kahden ilmastointi- ja että lapsi tai koiran 's käytös riippuu siitä, mitä lähestymistapaa voit käyttää niitä.

Klassinen ilmastointi tai Pavlovin ilmastointi, aluksi, viittaa tahaton tai automaattisen vastauksen tiettyyn ärsyke. Se viittaa myös ennustettavissa tapahtumasarjaa, jossa ajattelu olento vastaa ensimmäinen tapahtuma ennakoiden seuraavan. Esimerkkejä näistä ennustettavissa suhteet ovat ihmisen 's reaktio Liesi, tuoksu hajuvettä, tietty laulu jne Kaikki nämä herättävät voimakasta tunne tai tahaton reaktio joukossa sairastuneiden henkilöiden tai eläimiä.

Klassinen ilmastointi löysi tohtori Ivan Pavlov. Jakautuminen hänen tutkimus menee näin: Pavlov mittasi syljen vastaus hänen koiria hän esitti heille ruokaa. Sitten Pavlov soitti kelloa ennen kuin hän aloitti esittelee ruokaa. Koirat eivät kuolata kunnes elintarvikealan esiteltiin. Mutta muutaman toistojen kelloa ja ruokaa yhdessä, koirat lopulta alkoi salivating joka kerta kun he kuulivat kelloa rengas. Koirat liittyvä ääni kelloa läsnäolo ruokaa. He alkoivat ymmärtää, että kello soi oli tapahtuma, joka edeltää ruokansa tuodaan ulos. Heidän reaktio kelloa soi oli hetkellinen. Ne alkavat kuolata kun he kuulivat äänen ja ne voinut 't auttaa sitä.

Ehdollistuminen, toisaalta, on toinen muoto oppiminen, joka perustuu reaktioon henkilön tai eläimen hyvin pakkotilanteessa. Se on ilmastointi, joka putkahtaa esiin myöhemmällä palkintoja tai rangaistuksia. Lyhyesti sanottuna, se on reaktio ohi seurauksia. Esimerkkejä tämän menetelmän palkintoja oppiminen ovat: saada A sijaan F tutkimukset C tunteva henkilö tarkoitettu luokitusjärjestelmä olisi pyrittävä saamaan A sijasta F, tai työntekijät, jotka työskentelevät kovasti niin välttää saada potkut.Esimerkkejä rangaistus perustuva menetelmä oppimisen ovat: tee virheitä C, jos olet tehnyt tietty virhe, joka on traumoja, te areena 't yhtä todennäköisesti toistaa sen uudelleen, tai sitä moitti joku viranomainen jostain, että teit, joka todennäköisesti aiheuttaa voit suoristaa. Huomaa, että ehdollistuminen voi joko lisätä käyttäytymistä tai vähentää sitä kautta mahdollisuuden seurauksista.

YHTEENVETO:

1.

Klassinen ilmastointi vetoaa ärsykkeitä oppia, kun taas ehdollistuminen perustuu enemmän seurauksia.
2.

Klassinen ilmastointi on oppimisen, joka ei vaadi rangaistusta; kun taas ehdollistuminen on rangaistus, jotta henkilö tai eläin oppia siitä.
3.