Ero Axis ja Appendicular SkeletonAxis vs Appendicular Skeleton

Luuston järjestelmä koostuu luita, jotka muodostavat kehomme. Tämä torni luiden muodostavat luuranko. Luuranko on jaettu akselia / aksiaalinen luuranko ja appendicular luuranko. Aksiaalinen luuranko koostuu luista, jotka muodostavat pituusakselin elin. Appendicular luuranko, toisaalta, on luut raajojen ja liivit.

Aksiaalinen luuranko on edelleen jaettu kolmeen osaan: kallo, selkäranka, ja luinen rintakehän. Kallo on vanhanaikainen kaksi luita; kallon ja kasvojen luut. Kallo ympäröi ja suojaa herkkää aivokudosta. Kasvoluiden aseta silmät anterior asemassa ja voimme hymyillä tai paheksua. Alaleukaa (leuka) on ainoa luu kallo, joka ei sula ompeleita ja on siten vapaasti, liikkuva liitos.

Kallo, joka on kotelomainen muotoinen, koostuu kahdeksasta, iso, tasainen luut: etuosan luun muodostaa otsa, parilliset päälaen luiden rakentaa useimmat superior ja sivuseinissä kallo, ajallinen luut taustalla päälaen luut, ja kaikkein posterior luun kallo on niskakyhmy, joka muodostaa pohjan ja takaseinän kallon. Ethmoid luu on hyvin epäsäännöllisen muotoisia ja sijaitsee anteriorisesti sphenoid. Se muodostaa katon nenäontelon ja osaksi keskellä seinät kiertoradan.

Kasvot koostuu 14 luita. Kaksitoista ovat pareittain; vain viiltoa ja vomer ovat yhden. Kasvoluiden kuuluvat maxillae, palatine luut, poski luut, kyynel luut, nenän luut, vomer luu, huonompi nenän conchae, alaleuka ja kieliluu.

Selkärangan, joka tunnetaan myös selkärangan, on aksiaalinen tuki elin. Se muodostuu 26 epäsäännöllinen luista kytketty ja vahvistaa nivelsiteet, joka tekee siitä joustavan, kaareva rakenne.

Niskanikamissa koostuvat 7 nikamien nimeltään C1-C7. Tämä muodostaa kaulan alueelle. C1 ja C2 (akseli ja atlas) eroavat muista nikamien koska ne toteuttavat toimintoja ei tehty muita kaulanikamaa. Muut niskanikamissa (C3-C7) ovat kevyin, pienin nikamien, ja yleensä niiden okahaarakkeiden ovat lyhyitä ja jaettu oksat.

Rintarankaa koostuvat 12 (T1-T12) nikaman. Nämä ovat suurempia kuin kaulanikamien. 5 lannenikamaa (L1-L5) ovat vahvimmatkaan joukossa nikamien koska ne käsittelevät useimmat stressiä selkärangan.

Ristiluu koostuu viidestä nikamien sulatettu yhteen. Ristiluun muodostaa takaseinän lantion. Häntäluun on ihmisen 'tailbone,' jäänne häntää, että muut selkärankaiset eläimet ovat. Se on muodostettu liitetty viisikymmentäseitsemän yli neljä pientä, epäsäännöllisen muotoisia nikamien. Luinen Rintakehä koostuu rintalastan, kylkiluut, ja rintarangan nikamien. Sitä kutsutaan myös rintakehä, koska se muodostaa suojaavan häkin ympärille sileä elimiä.

Appendicular luuranko koostuu luut raajoissa. Se koostuu 126 luut raajojen ja rinta ja lantio liivit, jotka pitävät raajat aksiaaliseen luuranko. Rinta- tai hartianseutu koostuu solisluun ja lapaluun. Solisluun, myös kutsua kuin solisluu, on hoikka, kaksinkertaisesti kaareva luu. Se pitää varsi poispäin rintakehän ja estää olkapää sijoiltaan. Lapaluiden, tai lapaluiden / siivet, on kaksi tärkeää processesCthe acromion ja coracoids prosessi. Vaikka se on poikkeuksellisen joustava, se on myös helposti sijoiltaan. Luuston puitteissa yläraajojen muodostuu 30 erillistä luita. Ne muodostavat perustan varren, kyynärvarsi ja käsi.

Lantion muodostaa kaksi coxal luita, tai Ossa coxae, yleisesti tunnettu lonkkaluut. Tärkein tehtävä lantion on vastattava paino; kokonaispainosta kehon lepää lantioon.

Jokainen lonkkaluun on muodostettu fuusioimalla kolmen luut: lonkkaluun, ischium, ja pubis. Lonkkaluun on suuri, puhkeavat luun, joka muodostaa suurimman osan lonkkaluun. Suoliluun harjusta, yläreunaan lonkkaluun, on tärkeä anatominen maamerkki, joka on aina pidettävä mielessä ne, jotka antavat injektioita.

Pubis, tai häpyluun, on kaikkein etuosan coxal luun. Häpyluuhun Kunkin lonkkaluun sulake muodostamiseksi pubis lantioliitoksen. Luinen lantio jakautuu vääriä lantion ja tosi lantion.

Luut alaraajojen kantamaan kehon painoa, kun seisomme. Siten reisi, jalka, ja jalka ovat paljon paksumpi ja vahvempi kuin luut yläraajoihin.Reisi-, tai reisiluun, on ainoa luu reiteen. Jalka muodostuu kahdesta luita; sääriluu ja pohjeluu. Sääriluu, tai sääriluu, on suurempi ja mediaalinen. Pohjeluu piilee rinnalla sääriluu, on ohut ja tikku kaltainen. Että jalka koostuu tarsals, metatarsals, ja falangeissa. Se tukee kehon painoa ja toimii vipuna, jonka avulla voimme siirtyä eteenpäin, kun kävellä tai juosta. Kinnernivelestä koostuu seitsemästä tarsal luita. Kaksi suurinta tarsals, kantaluun ja Talus, kantaa suurin osa kehon painosta. Pohja on muodostettu 5 metatarsals, ja 14 falangit muodostavat varpaat. Jokainen varvas on kolme falangit paitsi isovarpaan jossa on vain kaksi.

Yhteenveto:

1. Aksiaalinen, tai akseli, ja raajojen luuston ovat osastojen luuston.

2. aksiaalinen luuranko käsittää luut, jotka muodostavat pituusakselin elin. Appendicular luuranko koostuu luut raajojen ja liivit.

3. Aksiaalinen luuranko koostuu kallon, selkärangan ja luun rintakehän.

4. kallo on muodostettu kallon ja kasvojen luita. Kahdeksan kallon luut suojata aivoja: edestä, takaraivo, ethmoid, ja sphenoid luut, ja paria päälaen ja ajallinen luut. 14 kasvoluiden kaikki pariksi (maxillae, zygomatics, Palatines, nasals, lacrimals, ja huonompi nenän conchae), lukuun ottamatta vomer ja alaleukaa. Kieliluu luu, ei oikeastaan ​​kallon luu, tuetaan niskaan nivelsiteet.

5. Selkäranka muodostuu 24 nikamien, ristiluu ja häntäluu. On 7 kaulanikamaa, 12 rintakehä, ja 5 lannenikamat, joilla on yhteinen sekä ainutlaatuisia ominaisuuksia. Ensisijainen selkärangan curvatures läsnä syntymän ovat rinta- ja ristiluun curvatures; toissijainen curvatures (kohdunkaulan ja lannerangan) kehittää syntymän jälkeen.

6. luinen Rintakehän muodostuu rintalastan ja 12 paria kylkiluita. Kaikki kylkiluut liittää posteriorisesti rintarangan nikamien. Anteriorly, ensimmäinen seitsemän paria liittää suoraan rintalastan (tosi kylkiluut); Viiden viime paria liittää suoraan tai eivät ollenkaan (väärä kylkiluut). Luinen rintakehä sulkee herkkiin elimiin.

7. hartiaseudun, joka koostuu kahdesta luita, lapaluun ja solisluun, pitää yläraajojen aksiaaliseen luuranko.

8. luut yläraajojen kuuluu olka varren, värttinäluu ja kyynärluu kyynärvarren, The Carpals, kämmenluiden ja falangit käden.

9.The lantion on muodostettu kaksi coxal luut, tai lonkan luita. Jokainen lonkkaluun on seurausta fuusio lonkkaluun, ischium, ja pubis luita. Vyö saa painon ylävartalon ja siirtää sen alaraajoissa. Naisen lantion on kevyempi ja laajempi kuin miesten 's, sen sisäänmenon ja ulostulon ovat suuremmat hedelmällisessä.