Ero DNA ja mRNADNA vs mRNA

On olemassa kahdenlaisia ​​nukleiinihappojen löydetty solujen sisällä elävien organismien; DNA: n ja RNA: ta. Molemmat ovat rakenteellisia ja toiminnallisia eroja.
 DNA
DNA: n tai deoksiribonukleiinihappo on perus geneettisen materiaalin suuria elämän muotoja lukuun ottamatta kasviviruksista, bakteriofagi, ja muutamia muita viruksia, jotka joko DNA: ta on läsnä tai niiden eri kaksijuosteisen DNA on läsnä. Eukaryoottisissa soluissa, DNA tapahtuu pitkän, kaksisäikeisen heliksirakenne läsnä solun tumassa. Sen kaksijuosteinen, kierrejouset rakenne ehdotti Watson ja Crick.
DNA koostuu kolmesta eri yhdisteet:
Sokeri-molekyyli: Molekyyli läsnä DNA on pentoosisokeri, deoksiriboosi.
fosforihappo
typpipitoisen emäksen

On neljä typpiemästen jaettu puriinien ja pyrimidiinien.
Purines: Nämä ovat typpiyhdisteitä, joilla on kaksi kaksirenkaisista rakenne. Adeniinia ja guaniinin ovat kaksi purines läsnä DNA.
Pyrimidinijohdannaiset: Nämä ovat yhden rengastettu rakenteita. Niihin kuuluvat sytosiini ja tymiini.

On olemassa muutamia koostumukseltaan läsnä DNA: n rakenteen, joita kutsutaan Chargaff 's base suhde. Tämä malli ehdottaa, että puriinien ja pyrimidiinien ovat läsnä yhtä suuri määrä. Määrä adeniini vastaa määrää tymiinin DNA. lisäksi todetaan, että pohjan suhteen (A = T) / (GC) voivat vaihdella eri ryhmien eläimille, mutta se on vakio, jolloin yhden lajin.
 mRNA'MRNA' tarkoittaa 'messenger ribonukleiinihappo.' Se on syntetisoitu tuman kuin komplementaarisen juosteen DNA. mRNA on kaikki perusominaisuudet RNA. Koostumus RNA on samanlainen DNA lukuun ottamatta muutamia ominaisuuden eroja. Sokerin molekyyli läsnä RNA on riboosi, ja yksi neljästä typpiemästen, tymiini on korvattu urasiili. RNA, se ei ole välttämätön tekijä, joka puriinit ja pyrimidiinit ovat läsnä yhtä suuret määrät. Chargaff 's emäs-suhde ei myöskään ole voimassa, kun kyseessä on RNA. RNA on kolmenlaisia ​​eli, mRNA, rRNA ja tRNA.

mRNA on muodostettu komplementaarinen juoste yhteen kaksi DNA-säikeiden. Joten se harjoittaa samat tiedot kuin DNA kyseisessä osassa paitsi että tymiinin, urasiilin on läsnä. Synteesin jälkeen, se siirtyy välittömästi ulos tumasta sytoplasmaan, missä se on talletettu joitakin ribosomien auttaa prosessissa proteiinisynteesiä.
Päätehtävä mRNA on kuljettaa geneettistä informaatiota kromosomaalisesta DNA sytoplasmaan synteesiin proteiineja. Tämä on syy, miksi Jacob ja Monad nimetty tällaista RNA lähetti-RNA: 1961.
Elinkaarta mRNA: n prokaryoottisissa soluissa on hyvin lyhyt. Se kuivuu pois muutaman käännöksiä.
Yhteenveto:
DNA koostuu deoksiriboosin sokeria, kun mRNA koostuu riboosi sokeria.
DNA: lla on tymiiniä toinen pyrimidiinit, kun mRNA on urasiili sen pyrimidiiniä pohja.
DNA on läsnä tumassa, kun taas mRNA: n diffundoituu sytoplasmaan synteesin jälkeen.
DNA on kaksijuosteista kun mRNA on yksijuosteinen.