Ero iskeeminen ja hemorraginen tahti Iskeeminen vs Hemorraginen Stroke

Ihmiset, joilla on korkea verenpaine, diabetes, korkea kolesteroli, ja ne, jotka ovat jo vanhoja on suuri riski sairastua aivohalvaus tai aivohalvauksen (CVA). Ne, jotka ovat myös savuke tupakoitsijat ovat erittäin alttiita aivohalvauksia.
Aivohalvaus on menetys aivotoiminnan, joka on aiheuttanut häiriö verenkiertoa aivoihin. Se on lääketieteellinen hätätapaus, joka voi aiheuttaa pysyviä neurologisia vaurioita ja kuolemaa. Nopea hoito on tarpeen varmistaa selviytymisen henkilö kärsii aivohalvauksen.
Aivohalvaus voi johtaa kyvyttömyys liikkua, ymmärtää ja muotoilla puhetta, ja nähdä toisella puolella näkökentässä. Jos vaurio on vasemmalle aivoihin, oikealla puolella kehoa vaikuttaa, ja jos se on oikea aivopuolisko, kehon 's vasemmalla puolella vaikuttaa.
On kaksi luokitukset aivohalvauksen: iskeeminen aivohalvaus ja hemorraginen aivohalvaus. Vaikka ne ovat molemmat puute aiheuttaa veren aivoihin, niillä on eri syistä.
Yli kahdeksankymmentä prosenttia lyönnit pidetään iskeeminen aivohalvauksia ja johtuvat yleensä tukoksen takia:

Tromboosi joka on tukos verisuonen veritulppa esiintyy tietyssä osassa aivoja. Tukkeuma hitaasti etenevä johtaen hidas kynnyksellä verisuonitukos.
Veritulppa, joka on tukos verisuonen koska roskat hiukkanen, joka on tullut verenkiertoon, kuten rasvan luuytimestä, pieniä paloja rikki luun, ilma, syöpäsolut, klustereita bakteerit ja muut asiaan.
Systemaattinen hypoperfuusioon jolle on ominaista väheneminen verenkierto aivoihin aiheuttaman sydänpysähdyksen verenvuoto, ja keuhkoveritulppa, joka vaikuttaa kaikkiin osissa aivoja.
Laskimotukos joka on veritulppa esiintyvä suoneen tai verisuoneen.

Aivoverenvuotoon aivohalvaus, toisaalta, on joko:

Sisäiset aksiaalinen, jossa verenvuoto on aivoissa. Se voi johtua verta kammion järjestelmässä tai intraventricular verenvuoto tai parenkyymin sisäisten verenvuoto.
Extra-aksiaalinen, jossa verenvuoto on kallonsisäistä mutta aivojen ulkopuolella ja voi olla:

Epiduraalihematooman, jossa verenvuoto on välillä Dura ja kallo.
Subdural hematooma, jossa verenvuoto on välillä Dura ja arachnoid kalvo.
Subarachnoid verenvuoto, jossa verenvuoto on välillä arachnoid ja Pia mater.Seuraavassa on niiden yleisiä oireita:

Kyvyttömyys nostaa molemmat kädet tai käsivarren drift.
Face lihasheikkoutta ja kehon puutuminen.
Väheneminen aisti- tai värähtelevän tunne.
Heikentyminen kehon toiminto refleksit.
Vaihteleva syke ja epäsäännöllinen hengitys.
Vaikeus puhua ja ymmärtää tai afasia.
Moottori puheen häiriöt tai dysartria.
Kyvyttömyys siirtää vapaaehtoisesti tai apraxia.

Yhteenveto:

1. Iskeeminen aivohalvauksia on aiheuttanut tukos verisuonia kun aivoverenvuotoon aivohalvaus aiheuttaa verenvuotoa.
2. Iskeeminen aivohalvauksia voi johtua tromboosi, embolia, järjestelmällinen hypoperfuusio tai laskimoveritulppa kun aivoverenvuotoon vedot voivat johtua hematooma tai verenvuotoa tai sen ulkopuolella aivojen.