Ero Keskihakuvoima ja keskipakovoima keskihakuisvoiman vs keskipakovoima

Keskihakuisvoiman ja keskipakovoima on sanottu olevan sama voima, joka toimii vastakkaisiin suuntiin. Vaikka keskihakuisvoiman keskittyy kohti keskustaa pyörivän polku, keskipakovoima on juuri päinvastainen tähän, eli se kohdistaa voiman vapauttaa kehon sen pyörivä polku.

Yksinkertaisesti sanottuna, keskihakuisvoiman on voimaa sisäänpäin ja keskipakovoima on ulospäin voima. Jos esimerkiksi olet pyörivät kiven sidottu lanka, niin voima, joka toimii keskellä akselin pyöriminen on keskihakuisvoiman. Keskipakovoima on se, joka vetää pois keskeltä vuoksi inertia esineen. Tässä vedä köysi on keskihakuisvoiman. Toinen esimerkki, joka on nähty luonnossa on pyörivä kuun ympäri maapallon. Painovoima välillä maan ja kuun on keskihakuisvoiman.

Keskipakovoima on usein kutsutaan hitausvoiman tai näennäisvoima ja käytetään pääasiassa viittaamaan voima, joka liittyy liikkeen kuin inertiaviiteyksikkö runko.

Mukaan Newton 's kolmas laki, kaikki toiminta on päinvastainen ja yhtäläinen reaktio. Ja tätä käsitettä, keskipakovoima sanotaan olevan yhtä ja vastapäätä reaktio keskihakuisvoiman.Sekä keskihakuisvoiman ja keskipakoisvoiman on johdettu latinasta. Keskihakuisia on peräisin latinan sanoista centrum, mikä tarkoittaa keskus ja petere, mikä tarkoittaa etsivät. Keskipako on peräisin latinan sanoista centrum ja fugere, mikä merkitsee pakenemaan.

Yhteenveto

1. Kun keskihakuisvoiman keskittyy kohti keskustaa pyörivän polku, keskipakovoima on juuri päinvastainen tähän, eli se kohdistaa voiman vapauttaa kehon sen pyörivä polku.
2. keskihakuisvoiman on voimaa sisäänpäin ja keskipakovoima on ulospäin voima.
3. keskipakovoima on usein kutsutaan hitausvoiman tai näennäisvoima.
4. keskipakovoima sanotaan olevan yhtä ja vastapäätä reaktio keskihakuisvoiman.
5. Keskihakuvoima on peräisin latinan sanoista centrum, mikä tarkoittaa keskus ja petere, mikä tarkoittaa etsivät. Keskipako on peräisin latinan sanoista centrum ja fugere, mikä merkitsee pakenemaan.