Ero Ion ja IsotooppiIon vs Isotooppi

Kaikki aine koostuu atomeista, jotka koostuvat negatiivisesti varautuneet elektronit ympäröivän keskeinen ydin. Ydin on muodostettu positiivisesti varautuneet protonit ja neutraaleja neutroneja, kun taas elektroneja pidetään yhdessä sähkömagneettisen voiman.

Atomin, joka voi olla negatiivisesti tai positiivisesti varautunut kutsutaan ioni. Ioni muodostuu kun on elektronin puute tai liikaa; jolloin puute merkitsee positiivisesti varautunut atomi tai ioni, kun taas ylimäärä merkitsisi negatiivisesti varautunut atomi tai ioni. Tämä ylimäärä tai puute johtaisi yhteensä elektronien lukumäärä, joka ei ole yhtä suuri kokonaismäärä protonien tumassa ja aiheuttaa atomin päästää sähkövaraus.

Ioni voi koostua yksittäisen atomin ja on nimeltään atomi tai monatomic ioni, tai se voi koostua useista atomeja ja kutsutaan molekyyli- tai polyatomic ioni. Ionit ovat yleisesti luonnossa. Niitä tuotetaan kiinteässä, nestemäisessä tai kaasun tilassa. Ne esiintyvät salama, sähkökipinöitä, ja liekkejä kaasun tilassa, ja niiden kiinteässä tai nestemäisessä olomuodossa he ilmetä suolat vuorovaikutuksessa liuottimia, kuten tapauksessa ionien suolavettä.

Ne antavat jalokiviä niiden värit läpi valon imeytyminen metalli-ionien, ja ne tarjoavat auringon luminesenssi. Tämän lisäksi ne ovat tärkeitä biokemia ja jakautuminen Adenosiinitrifosfaatti (ATP).

Sana 'ioni' antoivat Englanti fyysikko Michael Faraday tiettyyn lajiin, joka käyttää vesipitoisessa väliaineessa siirtämiseen elektrodien välillä. Se tulee kreikan sanasta 'Iov', joka tarkoittaa 'menossa.'Sana 'isotooppi' Toisaalta, tulee kreikan sanasta 'varten samassa paikassa', joka ehdotti Margaret Todd Frederick Soddy joka havaitsi sen, kun hän opiskeli radioaktiivinen hajoaminen ketjujen välillä uraani ja lyijyä.

Atomi, on eri määrä protoneja ja neutroneja. Sen kemiallinen alkuaine on vahvistettu useissa protonien kun isotoopin elementin on vahvistettu useissa neutroneja, että se on.

Isotooppi on olemassa, kun on puute tai ylimäärä neutronien atomin. Atomien tietyssä elementti on oltava sama määrä protoneja, mutta voi olla eri määrä neutroneja. Tämä aiheuttaa elementti on useita isotooppeja, joilla on samankaltaisia ​​kemiallisia ominaisuuksia ja käyttäytymistä. On olemassa kaksi luokkaa isotooppien: vakaa ja epävakaa. Stabiilit isotoopit ovat ne, jotka eivät automaattisesti rapistuvat. Epävakaa isotoopit ovat ne, jotka automaattisesti rapistuvat ja lähettämään ionisoivaa säteilyä.

Yhteenveto:

1. Ionit ovat positiivisesti tai negatiivisesti varautuneita atomeja, kun isotoopit ovat erilaisia ​​muunnelmia atomien elementin.
2. Ionit olemassa, kun on puute tai liikaa elektronien atomin samalla isotooppien olemassa, kun on puute tai ylimäärä neutronien atomin.