Ero Propaani ja butaaniPropaani vs butaani

Termit propaania ja butaania ovat hyvin yleisiä nykyään, etenkin koska niitä käytetään sekä teollisuus- ja kotitalouskäyttöön. Liedet, uunit, lämmittimet, ja autojen moottoreita ajetaan joko propaania tai butaania. Propaanin ja butaanin ovat kaasuja, joita voidaan käyttää kuumentamaan polttoaineen. Jotkut ihmiset ajattelevat, että propaanin ja butaanin ovat aivan samat, koska ne jakavat samanlaisia ​​ominaisuuksia. Kuitenkin niillä on joitakin eroja, jotka voivat oikeinkirjoituksen tai haitat riippuen siitä, miten niitä käytettäisiin.

Ennen expounding eroja, se 's tärkeää saada tietää yhtäläisyyksiä näiden kahden kaasun. Propaani ja butaani uutetaan raakaöljystä, joko öljyä tai maakaasua muodossa. Molemmat voidaan käyttää polttoaineena ajoneuvoissa ja lämpöä uunit. molemmat voidaan polttaa tuottaa samanlaisia ​​tuloksia, hiilidioksidia, vettä, hiilimonoksidia ja noki sivutuotteina. heidän yhtäläisyydet pääty tähän, mutta. Mitä molekyylirakenteen, kahden kaasun eroavat toisistaan. butaani on pidetään neljän hiilen alkaani koostuu kymmenestä vetyatomit ja neljä hiiliatomia. Toisaalta, propaania on vain kolme hiiltä alkaani koostuu kahdeksasta vetyatomit ja kolme hiiliatomia. käyttöehtoja, propaanin on enemmän keskuudessa kaksi, ja sitä käytetään pitämään taloa lämpimänä.

Propaania voidaan käyttää myös polttoaineena kannettavissa lamput tai lämmittimiä. Itse asiassa, propaani voi toimia jopa polttoaineen, niin kauan kuin se on sekoitettu aineita, kuten propeenia, buteeneja, ja butaani. Kun propaania sekoitetaan näitä aineita, sitä kutsutaan kuin nestekaasua tai nestekaasua. Nestekaasun varastoidaan tankkeihin ja yhdistetty uunit, lämmittimet, ja autojen moottoreita tarjota lämmön ja sähkön. Joskus etaanitiohnr toista ainetta, sekoitetaan propaania, jotta kaasun hajua. Propaanivuoto vaikea havaita, koska kaasu on hajutonta, joten sekoittaminen etaanitiolia voi auttaa ihmisiä paikantamaan kaasuvuotojen nopeasti juuri jäljitys lähde tuoksu.

Vaikka butaani ei ole niin suosittu kuin propaania, se on edelleen hyödyntää monia tuotteita vaihtoehtoisena polttoaineena. Sen lisäksi toimii polttoaineena Tupakansytyttimiä ja uunit, butaani voidaan myös integroida ponneaineena aerosolisumutteisiin. Kustannusten kannalta, butaani on itse asiassa edullisempaa kuin propaania. Kuitenkin butaani on suuri haitta polttoaineena, koska ei monet laitteet voidaan varustaa butaani säiliöitä. Propaanitankkien, toisaalta, voidaan helposti integroida minkä tahansa laitteeseen, joka edellyttää polttoainetta tai lämpöä. Toinen etu propaanin yli butaani on, että se on alhainen kiehumispiste, ja sitä voidaan varastoida säiliöiden korkeammalla paineella. Tämä tekee propaania kuin alkuun valinta niille, jotka uskaltautuvat vaativissa olosuhteissa. Ihmiset, jotka menevät vaellus tai vuoristokiipeilytunteja varustetaan yleensä propaanitankkien palvelemaan polttoaineenaan ruokien. He eivät käytä butaania, joka sillä on korkea rakennus pisteen ja voi sopeutua hyvin pakkasta.

Yhteenveto1. Sekä propaania ja butaania voidaan käyttää polttoaineena lämmityslaitteet ja ajoneuvojen moottoreita.

2. Propaani ja butaani osuus yhtäläisyyksiä, koska ne molemmat ovat peräisin raakaöljystä. Sivutuotteiden ne tuottavat poltettaessa ovat samankaltaisia: hiilidioksidi, vesi, hiilimonoksidi, ja nokea.

3. Propaani on käytetty laajemmin kuin butaani. Useimmat lämmityslaitteet ja moottoreita voidaan varustettiin propaanitankkien.

4. butaani on halvempaa kuin propaani, mutta ei todennäköisesti yhteensopivia yhteinen lämmityslaitteen tai moottoreita.