Ero Taajuus ja suhteellinen taajuusTaajuus vs Suhteellinen Taajuus

Termit 'taajuus' ja 'suhteellinen taajuus' yleensä kytkeä, kun puhumme todennäköisyys tilastoihin tai matematiikkaa. Todennäköisyys ilmaisee uskoa siihen, että tietty tulos tapahtuu kokeen, testi tai tutkimus. Sitä käytetään päätellä onko mahdollisuus todennäköinen tapahtuma on todennäköisesti tapahdu. Todennäköisyys tapahtuma voidaan määrittää tekemällä pienen kokeen ja laskelmat. Useimmat ihmiset käyttävät todennäköisyys tilastoihin, mutta jotkut ihmiset käyttävät tätä muilla Tutkimuskohteita samoin. Jotkut näistä ovat matematiikan, tieteen, rahoituksen tai jopa pelaamista.

Tilastoissa 'taajuus' on kokonaismäärä kertaa tietyn tuloksen tuli kokeilu tai tutkimus. On kokonaismäärä kertaa tapahtuma sattuu. Voimme siis sanoa, että 'taajuus' tarkoittaa yksinkertaisesti esiintymistiheys. Esimerkiksi aiot suorittaa mittauksen tietää todennäköisyys saada kuusi, kun heittää noppaa. Heität noppaa kymmenen kertaa, ja puoli noppaa kuusi pisteitä se näkyy kolme kertaa. Tuloksena 'kolme kertaa' on taajuus. Piirustus kortin korttipakan on toinen tapa testata todennäköisyys ja saada taajuus että sydän piirretään. Pick viisi korttia ja kuinka monta korttia saat että on sydän-symboli. Let 's sanoa sait kolme sydäntä korttia, niin se on sinun taajuus. Saat taajuuden heti, kun olet suorittaa kokeilun ilman tarvetta laskea.

Toisaalta, 'suhteellinen taajuus' on termi, jota käytetään osa kuinka monta kertaa tuloksena tapahtuu ajan kokonaismäärän yrittää teit oman tutkimuksen. Toisin kuin taajuus että voit keksiä sen yksinkertaisesti suorittamalla kokeen suhteellinen taajuus liittyy yksinkertaisella laskutoimituksella. Sanokaamme, että olet suorittamassa satunnainen kokeilu tossing kolikon, piirustus kortti, heittää noppaa, tai poiminta kuulia ulos pussiin ja toisti sen 'N' kertaa. Kun teet tämän olet havaittu absoluuttista taajuutta kertaa tietty tulos kääntyy ylös. Kaava saada suhteellinen taajuus on hyvin yksinkertainen. Suhteellinen taajuus on yhtä suuri kuin monta kertaa tuloksen tapahtuivat kokonaismäärä kertaa koe toistetaan.Esimerkiksi olet suorittamassa satunnainen kokeilu vetämällä pallot pussista. Otat kymmenen palloja pussista, ja havaittiin, että punaiset pallot tuli viisi kertaa. Tällöin suhteellinen taajuus on 5/10 tai 1/2 tai desimaaleja 0,5. Toinen hyvä esimerkki on, jos aiomme ottaa näytteitä tuotannosta saatavat tietokoneen monitoria, ovatko ne toimivat kunnolla. Otamme 50 satunnaista näytteitä tietokoneen monitoria testata ja selvittää suhteellinen tiheys vialliset. Samalla kun se käy kokeilu huomasimme, että kymmenen mainitun tietokoneiden näytöt ovat viallisia. Jälleen saamme suhteellinen taajuus jakamalla viallisen tietokoneen monitoria yli näytteiden määrä testasimme. Tämä on siis 10 viallinen tietokonenäyttöjen jaettuna 50 tietokoneen monitoria testattu. Saamme 10/50 tai 1/5, joka on 0,2.
Yhteenveto:

1. 'Frequency' on monta kertaa tulos tuli taas 'suhteellinen taajuus' on monta kertaa tulos tuli jaettuna monta kertaa Koe toistettiin.