Ero VA ja WattsVA vs Watts

'VA', jonka lyhenne voltin-ampeeria, ja wattia on kaksi yksikköä, joita käytetään mittaamaan virtaa. Suurin ero VA ja wattia on millainen nykyinen ne ovat. Watts on käytetty yksikkö pakotettu kun VA käytetään näennäisteho. Todellista valtaa, tai wattia, on voima, joka on tosiasiallisesti kuluttaa resistiivisiä kuormia. Kaikki komponentit on jonkin verran vastarintaa, joten jokainen osa kuluttaa määrän todellista valtaa. Näennäisteho, tai VA, on todellinen voima yhdistettynä vaikutukset reaktiivisen kuormia kuten kondensaattoreita ja induktorit.

Riippumatta siitä käytät AC tai DC, Watts olisi silti sama kuin resistiivinen kuormia toimivat täsmälleen samoja tavalla joko tarjontaa. Reaktiivinen kuormat eivät käyttäydy samalla tavalla. Kondensaattorit toimivat auki piirejä samalla induktorit toimivat oikosulku alaisena DC. Mutta AC, he lisäävät monimutkainen komponentti potenssiin. Monimutkainen komponentti yhdistettynä todellinen osa (wattia), johtaa siihen, että näennäisteho (VA). Alle DC, wattia ja VA ovat yhtä kuin ei ole monimutkainen komponentti.

On syy, miksi meidän on erotettava toisistaan ​​VA ja wattia ja se on tehokkuus. Watts on todellinen voima loppuunsaattamiseksi tarvittavat työn AC, mutta kulutettu teho on paljon suurempi VA. Sen minimoimiseksi hukkaan teho on tarpeen saada VA arvoa niin lähellä kuin mahdollista wattiarvoa. Suhde näiden kahden välillä on tehokerroin, ja on toivottavaa saada tehokertoimen '1' tai lähellä sitä, jotta saavutetaan mahdollisimman tehokkaasti. Tämä saavutetaan tehokertoimen korjaus. Tämä on lisäys kapasitiivinen tai induktiivinen komponentteja riippuen siitä, onko piiri on liian paljon induktanssi tai liian paljon kapasitanssi. Näin tehdään usein suuret yritykset, jotka toimivat raskaiden koneiden kuten niiden virrankulutus on riittävän suuri, että tehokertoimen korjaus voidaan merkittävästi vähentää niiden teho tarpeisiin.Yhteenveto:

1. VA on näennäistehoa kun wattia on todellista valtaa.
2. VA on aina suurempi tai yhtä suuri kuin wattia.
3. VA koskee vain AC taas wattia koskee sekä AC ja DC.
4. VA on kuluttama teho laitetta wattia on työtä se tekee.