Ero Adhesion ja koheesioTarttuvuus vs yhteenkuuluvuus

Science, erityisesti Chemistry and Physics, on olemassa paljon teknisiä keskustellaan jotka ovat hyvin sovellettavissa ihmiseen 'elämää. Nämä aiheet usein selittää, miksi tiettyjä ilmiöitä esiintyy jokapäiväisessä elävät. Mitä tulee luonnollisesti esiintyviä voimia, tarttuvuus ja koheesio ovat usein sekoittaa toistensa kanssa.

Vaikka nämä ehdot ääni sama, ne ovat todella vastakkaisissa päissä saman kolikon. Pohjimmiltaan, tartunta on vetovoima jaetaan useiden erilaisten molekyylien. Se on sitten liittää erilaisia ​​muotoja aineen. Yhteenkuuluvuus, päinvastoin, on vetovoima samankaltaisten molekyylien. Se on yksinkertaisesti voima, joka pitää kaikki molekyylit yhdenlaista aineen tai vastustaa kokonaan.

Se on parasta selittää näitä voimia käyttäen ainutlaatuisia ominaisuuksia vettä. Koska nestemäinen aines, vettä koostuu useista molekyyleistä, jotka eivät ole, että löyhästi pakattu toisistaan ​​verrattuna kaasun. Myös vesi on tehty kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi. Molekyylit Veden kantavat kahta maksut (positiivinen ja negatiivinen) tehden dipoli. Elektronit, joka kuljettaa negatiivinen varaus tallustella lähellä happea ja samalla etäisyyttä vety. Tämän seurauksena, yksi negatiivinen pää vesimolekyylien sitoutuvat yhdessä toisen positiivinen napa, joka antaa yhtenäinen ominaisuus.

Käytännön sovelluksessa et yllättyneitä miksi vettä vetenä (tai sadepisarat) eikä muodossa yksittäisten molekyylien. On hydrofobisten pintojen (so vahattu pinnat autossa tai kerros) ja samanlaisilla aloilla, vesi kerää kuten helmiä, koska tämä ominaisuus. Vesimolekyylit vain vetää yhteen toisiaan kohti.Jälleen kerran, koska vesi otetaan kaksi eri maksuja, se on edelleen toinen kyky '' päästä puoleensa muille pinnoille tai molekyylejä, jotka kuljettavat erilaisia ​​maksuja. Tämä on, kun tarttuvuus setit. Jos dip pala paperia altaan täynnä vettä, huomaat, että se (paperi) hitaasti kostuvat menossa ylös näkökulmasta kosketuksiin veden kanssa. Tämä tapahtuu jopa luonnon painovoiman vaikutuksesta sillä adheesiovoimille paperin molekyylit ovat riittävän vahvoja houkutella erilaisten maksujen vesimolekyylien.

Sekä tarttuvuus ja heesiovoimat vaihtelevat vahvuus. Esimerkiksi, jos koheesio voima vesimolekyylien on voimakkaampi kuin mikään muu adheesiovoimat niitä ympäröivän sitten sen yksittäisten molekyylien kiinni toisiaan kohti tuloksena paakkuuntumista tai saostumista. Tapauksissa, joissa tartunta voimat muun aineen tai pinnat ovat vahvempia kuin koheesion veden voima molekyylien, niin vesi saa dispergoitu.

1. Tartunta on molekyyli vetovoima välillä erilaisten molekyylien.