Ero Geosentrinen ja Heliocentric Geocentric vs Heliocentric

Geocentric ja heliocentric ovat termejä käytetään viitaten aurinkokunnan.

geocentric
Mukaan sanakirjaan 'geocentric' tarkoittaa 'mitattuna keskustasta maapallon.' Geosentrinen teoria kuvaa geosentriseen järjestelmä, jossa maa on sijoitettu keskelle aurinkokunnan ja muiden esineiden tai planeetat sijaitsevat sen ympärillä. Filosofit kuten Platon ja Aristoteles lisätyistä tämä teoria, jossa ehdotetaan, että kaikki esineet tai planeettoja ympäröivät maapallon, jossa tähdet on sijoitettu uloimman puolin, ja kuu ollessa sisimpään puolella. Tämä teoria on vanhin yksi kehittyneiden vuosisatoja sitten kreikkalaiset filosofit.

Tämä teoria kutsutaan myös 'Ptolemaiosten järjestelmä' kunniaksi Kreikan tiedemies Claudius Ptolemaios. Muut tutkijat hyväksymisestä tämän teorian kuuluvat notables kuten Pythagoras. Tämä teoria pysyi niin suosittu niin kauan vain, koska se selittää, miksi kaikki asiat pudota vapaasti kohti maapallon, ja siksi myös kaikki planeetat jäädä tietyin välein Maasta. Tämä teoria haastoi kehittämällä tieteellistä väline nimeltä kaukoputken Galileo Galileassa 16-luvulla.
http://schoolworkhelper.net/wp-content/uploads/2010/08/Geocentric.jpgAurinkokeskinen
Geosentrinen teoria korvattiin heliocentric teoriaan. Tämän teorian mukaan, aurinkokunta on Auringon kuin keskustassa aurinkokunnan. Sanakirja merkitys 'heliocentric' todetaan kuin 'nähdään päässä Auringon'.
Ajatus heliocentric malli oli olemassa jo 200-300 eKr mutta hallitsi geosentrinen teoriaan. Kanssa kehittyvän teknologian, enemmän ja enemmän ongelmia kohdattiin, joita ei voitu selittää geosentrinen teorian aurinkokunnan. 16-luvulla, tähtitieteilijä Nikolaus Kopernikus koottu teoksia edellisten tähtitieteilijät ja ehdotti teoria, että sijoitettu Auringon keskellä aurinkokunnan ja kaikki planeetat, tähdet, ja maan ympäröi sitä. Vuoteen 1920 's, Edwin Hubble havaitsi, että aurinko oli vain osa miljoonien galaksien ei keskellä aurinkokunnan. Hänen mallissa, hän sijoittaa planeettamme Maan kolmannessa paikassa Auringosta Hän kuvitteli, että se on Maan joka pyörii akselinsa ympäri, ja tähdet eivät pyöri ympäri maapalloa. Se tekee tähdet vaikuttaa liikkuvan taivaalla.
http://schoolworkhelper.net/wp-content/uploads/2010/08/heliocentric.jpg
http://axisvega.files.wordpress.com/2009/07/300px-heliocentric2. jpg? w = 300 \u0026 amp; h = 253
Tämä teoria on hyvin lähellä nykyisen mallin aurinkokunnan että seuraamme tänään.

Yhteenveto:

1. Geosentrinen teoria kuvataan Maan ollessa keskellä aurinkokunnan kun heliocentric teoria kuvailee Sun olevan keskellä.
2. Geosentrinen teoria esittää, että kaikki esineet kuten kuu, aurinko, tähdet kiertorata maapallon ympäri, kun heliocentric teoria esittää, että kaikki muut esineet, mukaan lukien maan, kuun ja tähdet liikkua Sun.
3. Mukaan geocentric teoria, tähdet kiertää ympäri maapalloa samalla mukaan heliocentric teoria, 4. maapallo pyörii akselinsa ympäri, joka antaa vaikutelman liikkuvan tähteä.