Ero Diffuusio ja helpottavan DiffusionDiffuusio vs helpottavan diffuusio

Kemistit ja biologit samankaltaisia ​​ovat omistettu tarkkailemalla käyttäytymistä ja hiukkasten liikettä erilaisten keskittymäalueita. Kemistit voi seurata hiukkasten liikettä yhdestä seoksesta toiseen, kun taas biologit voivat tutkia miten nämä hiukkaset menevät sisään ja ulos soluista solukalvon läpi. On näinä tehtäviä että nämä tutkijat kohtaavat termejä kuten diffuusio ja helpottaa levittämistä.

Diffuusio viittaa passiivinen kuljetus hiukkasten tuomat useista tekijöistä, kuten lämpö- tai satunnaisia ​​liikkeiden molekyylejä. Nopeus, jolla yksi partikkeli kuljetetaan yhdestä gradientti toiseen riippuu pitoisuus seoksia, koko molekyylien mukana, matkaa, jolloin molekyyli, ulkolämpötila, molekyylin liukoisuutta, ja pinta-ala kalvon, jonka yli molekyyli odotetaan toimivan.
Tämä mekanismi voidaan yhtä hyvin kutsua yksinkertainen diffuusio. Vuonna yksinkertaisempi selitykset asiantuntijoiden yksinkertainen diffuusio tapahtuu, kun molekyylien siirtyä alueelle, jossa korkeampi pitoisuus laskee alue alhaisempi pitoisuus. Tämä on luonnollinen esiintyminen, ei ole energiaa lisätään osallistuvien yksinkertainen diffuusio.

Vuonna soluaktiviteetteja Esimerkiksi yksinkertainen diffuusio voidaan havaita, kun pienten molekyylien tai poisto solun kautta lipidikaksoiskerroksen solukalvon. Koska mekanismi pidetään passiivinen, ylittämistä molekyylien solukalvon läpi ei liity rasituksessa mitään energiaa tai erityistä huomiota solusta.

Tämä johtuu siitä, että yksinkertainen diffuusio, pienet ei-polaaristen molekyylien läpi solukalvon C merkitys, hydrofobinen molekyyli, esimerkiksi voi kulkea vapaasti läpi hydrofobinen alue kalvon kokematta hylkäämistä, koska niiden vastaavia osia. Yksinkertainen passiivinen diffuusio ei liity proteiinin harjoittajille.
Hydrofiilinen molekyylejä, toisaalta, ei voi olla sopiva yksinkertaisen diffuusion koska ne hylätään, koska ne kulkevat läpi hydrofobinen alue kalvon. Tällaisissa tapauksissa kuljetusta hiukkasten on mahdollista vain kautta helpottuu yksinkertaisen diffuusion.

Helpotettu diffuusio voidaan sanoa olevan esimerkki passiivinen kuljetus tai molekyylin liikkeen yhdestä gradientti toiseen. Samanlainen yksinkertainen diffuusio, helpotti diffuusio voi silti viitata molekyylien liikettä. Kuitenkin tämän tyyppinen liikenne on erittäin riippuvainen proteiinikantajia jotka toimivat sitoa, flip, ja laukaisumekanismi. Molekyyli sitten liikkuvat näillä harjoittajille.

Toisin kuin yksinkertainen diffuusio, kyllästyminen tapahtuu tämäntyyppisen kuljetuksen varsinkin kun ei ole tarpeeksi harjoittajien käytettävissä helpottamaan kaikkien liuenneen aineen molekyylit. Täten energia kohdistuu liikenteen, ja määrä liike on maksimissaan.Useimmiten molekyylit tarvitsevat ioni pumppua helpottuu diffusions. Ionit toimivat vaihtoehtoinen proteiinin harjoittajille erilaisissa olosuhteissa ja laboratoriokokeissa.
Ero yksinkertainen diffuusio ja helpottaa levittämistä voidaan yhtä hyvin piirretty viitaten muutos pitoisuus gradienttien jossa molekyylit liikkuvat ja osaksi.

Yksinkertainen diffuusio liittyy hiukkasten liikettä tai molekyylien alueen korkeamman pitoisuuden alhaisempi pitoisuus. Luonnollisesti hiukkaset voivat tunkeutua kaltevuudet kanssa vähemmän hiukkasia saavuttamiseksi tasapaino kaltevuudet. Osmoosi on täydellinen esimerkki tästä molekyylien toimintaa.

Toisaalta, kun laboratoriokokeissa edellyttävät molekyylien liikettä alueelta alemman pitoisuuden gradientti, jossa on korkeampi pitoisuus, helpottaa levittämistä voidaan käyttää. Tutkijat voivat pistää kantajien tai edistäjien siinä kaltevuudet, jotta molekyylien pystyä tunkeutumaan alueelle kondensoituneilla hiukkasia, kuten käänteisosmoosiveteen.

Yhteenveto:

1. Helpottavan diffuusio ja yksinkertainen diffuusio viittaavat molekyylien liikettä yhdestä kaltevuus toiseen.
2. helpottavan diffuusio on esimerkki passiivinen, yksinkertaisella diffuusiolla.
3. Yksinkertainen diffuusio ei vaadi proteiinikantajia tai rasituksessa energiaa aikana solujen toimintaa ja samalla helpottaa levittämistä tarvitsee proteiinia kantajia tai ioni pumput kuljetusta varten.