Ero IIR ja FIR suodattimetIIR vs FIR suodattimet

IIR suodattimet on vaikea valvoa ja ei ole mitään erityisiä vaihe, kun taas FIR-suodattimia lineaarisesti vaihe aina mahdollista. IIR voi olla epävakaa, kun taas FIR on aina stabiili. IIR, verrattuna FIR, voi olla rajallinen sykliä, mutta FIR ei ole rajoitettu jaksoissa. IIR on peräisin analoginen, kun taas FIR ei ole analogista historiaa. IIR suodattimet tehdä monivaiheisen täytäntöönpanon mahdollista, kun taas FIR voidaan aina rento.

FIR-suodattimet ovat hyödyllisiä saavuttaa murto jatkuvasti viiveitä. #MAD Tarkoittaa useita kerto- ja, ja sitä käytetään kriteerinä IIR ja FIR-suodattimen vertailua. IIR-suodattimet vaativat enemmän #MAD verrattuna FIR, koska FIR on korkeamman asteen verrattuna IIR, joka on alemman järjestyksen ja käyttää monivaiheisen rakenteita.

FIR-suodattimet ovat riippuvaisia ​​vaihelineaarista ominaisuuksia, kun taas IIR suodattimet käytetään sovelluksia, jotka eivät ole lineaarisia. FIR 's viiveominaisuuksia on paljon parempi, mutta ne vaativat enemmän muistia. Toisaalta, IIR suodattimet ovat riippuvaisia ​​sekä i / p ja o / p, mutta FIR riippuu I / P vain. IIR suodattimet koostuvat nollia ja pylväät, ja vaativat vähemmän muistia kuin FIR-suodattimia, kun taas FIR koostuu ainoastaan ​​nollia. IIR suodattimet voi olla vaikea toteuttaa, ja myös hidastaa ja vääristää säädöt voidaan muuttaa napojen \u0026 amp; nollia, jotka tekevät suodattimet epävakaa, kun taas FIR suodattimet pysyvät vakaina . FIR-suodattimia käytetään salakuuntelu on korkeamman asteen, ja IIR suodattimet ovat parempia salakuuntelu alemman tilauksista, koska IIR suodattimet voi tulla epävakaa taputtaen korkeamman tilauksia.

FIR sanoista Finite IR suodattimet, kun taas IIR sanoista Infinite IR suodattimia. IIR ja FIR suodattimia käytetään suodatus digitaalisissa järjestelmissä. FIR-suodattimet ovat laajemmin käytössä, koska ne eroavat vastauksena. FIR-suodattimia on vain numerators verrattuna IIR suodattimet, joilla on sekä osoittajien ja nimittäjiä.

Jos järjestelmän vaste on ääretön, käytämme IIR-suodattimet, ja jossa järjestelmän vaste on nolla, käytämme FIR-suodattimia. FIR-suodattimet ovat myös edullisia yli IIR-suodattimet, koska niillä on lineaarinen vaihevaste ja ovat ei rekursiivinen, kun taas IIR-suodattimet ovat rekursiivisia, ja palaute on myös mukana. FIR voi simuloida analogisen suodattimen vasteita, mutta IIR on suunniteltu tehdä tarkasti. IIR 's impulssivasteen verrattuna FIR on ääretön.

Korkea laskennallinen tehokkuus IIR suodattimet, lyhyet viiveet, usein IIR suosittu vaihtoehtona. FIR-suodattimia on tullut liian pitkään digitaalisissa palautejärjestelmät sekä muissa sovelluksissa, ja aiheuttaa ongelmia.Yhteenveto:

1. IIR on ääretön ja käytetään sovelluksissa, joissa lineaariset ominaisuudet eivät ole huolta.

2. FIR-suodattimet ovat äärellinen IR suodattimia, joita tarvitaan vaihelineaarista ominaisuudet.

3. IIR on parempi alemman asteen salakuuntelu, kun taas FIR suodatinta käytetään korkeamman asteen salakuuntelu.

4. FIR suodattimet ovat edullisia IIR, koska ne ovat vakaampia, ja palaute ei ole mukana.