Ero Interpol ja CIAInterpol vs CIA

Molemmat Interpol (pitkä muodostavat kansainvälisen rikospoliisijärjestön) ja CIA (lyhenne sanoista Central Intelligence Agency) ovat virastot, jotka ovat laajasti tunnustettu ympäri maailmaa.

Esimerkiksi Interpol on maailmanlaajuinen järjestö, joka helpottaa tieto, viestintä ja yhteistyö lainvalvontaviranomaisten ympäri maailmaa, yleensä toimivalta jäsenvaltioidensa. Organisaatio on huolestunut päätöslauselman rikoksia ympäri maailmaa. Nämä rikokset katsotaan aiheuttavan uhkan yleiselle turvallisuudelle ja hyvinvoinnille. Sen päätehtävä on toimia hallinnollisena yhteyshenkilönä ja koordinoida kahden valtioiden tai kansallisen lainvalvontaviranomaisten pyrkiessään rikollisia.
Interpol toimet tehdään usein julkisen 's tietoa tai tietämystä.

Interpol on alle hallintoelin Interpolin yleiskokous sen henkilökunnan jäsenvaltioidensa. Päämaja virasto sijaitsee Quai Charles de Gaulle, Lyon, Ranska. Se on 187 jäsenvaltiota ja 18 osa-toimistoja eri puolilla maailmaa. Interpolin aloitettiin vuonna 1914, mutta virallisesti muodostettu vuonna 1923. Se muodostettiin aikana kaksi kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin Congresses. Nykyinen nimi edelsi nimellä kansainvälisen rikospoliisijärjestön.

Koska organisaatio, se on vain pienempi verrattuna Yhdistyneiden Kansakuntien hallitustenvälinen elin.Toisaalta, CIA on siviili virasto lainkäyttövaltaan Yhdysvaltain hallituksen ja erityisesti sen valtionpäämies. Virasto on alle Yhdysvaltain hallituksen johtaja National Intelligence. Kuten nimi päättelee, CIA on virasto, joita tutkimus koski ja tiedustelun noin osapuolten (ulkomaan tai kotimaan henkilö, yhteisö, tai mitä tahansa kiinnostuksen kohteena), joissa kansallinen turvallisuus ja edut Yhdysvalloissa. Älykkyys on usein muodossa tutkimuksen ja taustan tarkistamisesta. Tiedot annetaan avain US virkamiehille sekä päättäjät.

Sen lisäksi tiedonkeruussa, CIA on myös mukana puolisotilaalliset toimet ja salaisia ​​operaatioita. Se voidaan tunnistaa, että CIA toiminta pyörii salassa tai erittäin hillitty menetelmiä.
CIA perustettiin vuonna 1977 johtuen National Security Act. Se onnistui Office of Strategic Service. Viraston on suuri vaikutus Yhdysvalloissa ja muissa maissa 'ulkopolitiikkaa.
CIA pääkonttori sijaitsee Langley, McLean osavaltiossa Virginia. Se on usein tunnettu seuraavien monikereiden: Langley tai viraston. Sen jäsenet ja kumppanit ovat usein amerikkalaisia.

Yhteenveto:

1. Sekä Interpol ja CIA on laajalti tunnustettu virastot.
2. Interpol ja CIA eroavat paljon. Ensinnäkin, molemmat virastot eroavat luonteeltaan ja toiminta. Interpol on maailmanlaajuinen elin, joka helpottaa viestintää ja yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten jäsenvaltioidensa. Eniten sitä pidetään poliisiin. Samaan aikaan CIA on siviili tiedustelupalvelu johon kuuluu tietojen kerääminen, peitetoimista, ja puolisotilaallisten toimien hoitamisessa. Kuten nimikin kertoo, se on enimmäkseen kiinnostunut älykkyyttä.
3. Myös alkuperä molemmat virastot ovat erilaiset. Interpol oli seurausta kahden poliisin kansainvälisen kongressit tehdä helpommaksi viestintää ja yhteistyötä kiinni rikollisia ja ratkaista rikos. Toisaalta, CIA on seuraaja OSS (Office of Strategic Services), joka muodosti toisen maailmansodan aikana kuin tiedustelupalvelu.
4. pääkonttori Interpolin sijaitsevat Ranskassa. Interpol myös juontaa juurensa vuoteen 1914, mutta vasta muodollisesti muodostettiin vuonna 1923. Samaan aikaan CIA muodostettiin vuonna 1947 nojalla National Security Act. Sen pääkonttori on Virginiassa, USA