Ero pakolais- ja turvapaikkaPakolainen vs turvapaikka
Maailma on nähnyt enemmän ja enemmän ihmisiä, jotka pakenevat kotimaansa monista syistä. Näistä on pelko syrjinnästä ja vainosta. On monia tapauksia, joissa natiivin on lähdettävä hänen maahan, koska uhkia nykyisen hallituksen. Tämän vuoksi nämä ihmiset tulevat pakolaiset ja turvapaikan toiseen maahan.

Sen jälkeen toisen maailmansodan, termi pakolainen käytettiin koskea oikeudellinen ryhmä vastauksena ihmiset pakenevat Itä-Euroopassa. Tähän asti pakolais- naiset ja lapset saavat enemmän huomiota niiden suojelua. Perustuu 1951 sopimuksen pakolaisten, pakolainen on henkilö, joka on kehittynyt hyvin perusteltu syy pelätä, koska henkilöiden kansalaisuudesta, rodun, uskonnon, poliittisen mielipiteen tai sosiaaliseen ryhmään ei hyväksytä maassa. Tämän vuoksi hänen on ajaa pois hänen alkuperämaassa pelosta joutua vainotuksi. Suojella pakolaisia ​​vastaan ​​tällaisia ​​maltreatments on Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestö.

Siitä lähtien, termi pakolainen on käytetty koskea henkilöä etsivät turvaa vieraassa maassa. Nämä ihmiset ovat niitä ajetaan pois kotimaasta koska sodan ja väkivallan tai pelosta vainoa.

Vuonna 2005 maat kuten Irak, Afganistan, Myanmar, palestiinalaisalueilla ja Sudanissa näki suurin määrä ihmisiä lähtemästä maasta pakolaisina. Toisaalta, Kanada telinettä noin yksi jokaisessa 10 maailman 's pakolaisista.

Turvapaikan on henkilö etsimään suojelua ja turvallisuutta pakolaisena toiseen maahan. Turvapaikanhakija, joka perustuu pakolaissopimuksen, joka on saavuttanut toiseen maahan turvaan, ei pitäisi pakottaa palaamaan tai lähettää takaisin hänen alkuperämaassa, jossa henkilö on enemmän vaarassa. Heti kun henkilö etsii turvapaikkaa tunnustettu, hän tuli virallisesti pakolainen. Pakolaisasema on monia etuja. Pakolainen annetaan samat oikeudet ja ei voi työntää pois maasta takaisin hänen kotimaassaan.Eri virastojen sisällä isäntämaiden ovat niitä onko henkilö on pakolainen tai ei. Tämä on tärkeää, kun yritetään tunnistaa pakolaiset turvapaikanhakijoina. Joissakin tapauksissa turvapaikanhakijat voivat itse asiassa olla maahanmuuttajia siten hallitus pitää niitä laittomasti maahan.

On kuitenkin joitakin mielivaltaisuus turvapaikka adjunctions erityisesti Yhdysvalloissa. Tämän vuoksi jotkut ihmiset pyytävät turvapaikkaa aseman ja käyttää niitä petollista toimintaa. Tämä on ollut äärimmäisen koska löyhä täytäntöönpano johtaa epämääräinen luokitteluun pakolainen. Kun henkilö ei saada turvapaikka-aseman, hän on karkotetaan. Joissakin maissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ei turvapaikanhakijat ovat vangittuina. On joitakin tapauksia, kuitenkin, jossa henkilö voi vaatia turvapaikkaa maalla. Tämä tehdään yleensä sen jälkeen, kun luvaton saapumista. On joitakin hallitukset sietää tätä maalla turvapaikkahakemukset mutta muiden hallitusten pakotteita kuten pidätettäväksi ne yrittävät hakea turvapaikkaa. Ne ovat pidätettyinä määräämättömän ajan, kun käsittelyä saatavistaan ​​on käynnissä.
Yhteenveto

1. Jostain syystä kuten sodan ja muun väkivallan, useimmat ihmiset jättävät kotimaansa ja hakea turvaa toiseen maahan.
2. Pakolainen on henkilö etsimään suojaa toisesta maasta.