Ero VEP ja VAPVEP vs VAP

Vaalit ovat kaikki noin numerot. Kuka saa eniten ääniä, voittaa. Tämä on yleinen sääntö. On kuitenkin olemassa tiettyjä yksityiskohtia ja tilastot, jotka on otettava huomioon, onko vaalit onnistuneesti tuo eniten äänestäjiä. Tämä on, jos äänestys tukikelpoista väestöä (VEP) ja äänioikeusikärajasta väestöstä (VAP) kuvaan.

Äänestykseen tukikelpoinen väestö (VEP) on demografinen, joka edustaa jäseniä väestöstä, jotka ovat todella saavat äänestää. Tämä kattaa väestöstä, joka on rekisteröity äänestäjinä. Se ei sisällä henkilöitä, jotka eivät voi äänestää, kuten ei-kansalaisten, ja joissakin valtioissa Yhdysvalloissa, tuomittu rikollisia. Ilmeisistä syistä normaalisti äänioikeutetuista mutta jotka sijaitsevat ulkomailla ei sisälly VEP. Rekisteröity äänestäjät ovat lisääntyneet viime vuosina erityisesti asemat, että Yhdysvaltain hallitus aloitti, kuten National Voter rekisteröinti Act 1993 (aka 'Moottori äänestäjä' Act), jossa säädettiin keino tehdä äänestäjien rekisteröintiä kätevä väestön perustamisesta rekisteröinti vaihtoehdoista yrityksiä, kuten koulujen, kirjastojen, vammaisuuteen keskukset, ja jopa läpi kuljettaja 'lisenssi rekisteröinti ja uusiminen. on jopa vaihtoehtoja posti-rekisteröinnissä, ja jotkin valtiot kuten Idaho, Minnesota, New Hampshire, North Dakota, Wisconsin, ja Wyoming tarjoavat saman päivän rekisteröinti, mikä tarkoittaa äänestäjä voi ilmoittautua vaalipäivänä itse. Nämä ja monet muut ohjelmat ovat lisänneet merkittävästi VEP.

Äänestäminen ikä väestöstä (VAP) on laajempi käsite, koska se kattaa osan koko väestöstä ikäinen äänestää. Kuten Nyrkkisääntönä, kuka tahansa maan alueella, joka on 18-vuotias ja asuu Yhdysvalloissa tuolloin numerot määräytyvät käsittää äänioikeusikärajasta väestöstä. Tähän kuuluvat ne, joita ei ole rekisteröity äänestää, ei-kansalaisten, ja edellä mainittu tuomittu rikollisia (joka voi olla oikeutettu riippuen siitä mikä valtion ne sijaitsevat). Huomaa, että vaikka se on velvollisuus Yhdysvaltain kansalaisten tulee rekisteröityä äänestäjää, ne eivät automaattisesti rekisteröity päästyään äänioikeusikärajasta 18 Toinen harkitsemisen arvoinen on, että pysyvät asukkaat eivät ole tukikelpoisia äänestäjät huolimatta vihreän kortin ja oikeushenkilössä ikä äänestää (vaikka on olemassa tapauksia, joissa pysyviä asukkaita 'äänet lasketaan, vaikka tämä on virheen vuoksi). Vaikka VAP äänioikeusiän Yhdysvalloissa on yleensä 18 ja on yleensä hyväksytty tapa arvioida mahdolliset äänestäjät maassa , noin ulkomaille on erilainen alaikäraja joka voi olla pienempi tai suurempi.

Tietyissä maissa, erotus VAP ja VEP on alhaisempi kuin on maissa, joissa rekisteröinti on automaattinen ja pakollinen. Näissä tapauksissa luvut ovat vähän eroja. Mielenkiintoinen seikka on, että joissakin maissa on oikeastaan ​​suurempi VEP kuin VAP. Tämä tilanne johtuu usein virheisiin vaalien hallintoelimen (EMB) tai epätarkkoja raportointi (erityisesti henkilöille, jotka eivät enää ole oikeutettuja äänestämään kuoleman johdosta tai muut olosuhteet kuten poistunut maasta), mutta se voi olla myös muista tekijöistä (kuten kaksoisrekisteröinnin ja suoranainen petos). Toinen mielenkiintoinen makupala tietoa on, että on vain yksi paikka, jossa on 'suurin' äänestysikäisten, joka on Vatikaanissa 's Pyhä (rajoittamalla Cardinals jotka äänestävät seuraavan paavi niille, jotka ovat alle 80-vuotiaat) .Äänioikeus on yksi tärkeimmistä että ne Yhdysvalloissa nauttia, mutta pitää kirjaa kuka voi ja ei voi äänestää voi olla haastava tehtävä. Ottaen VEP vastaan ​​VAP voi olla kriittinen määritettäessä äänestysprosentti kunnan, valtion ja kansallisten vaalien joka puolestaan ​​on tekijä arvioitaessa menestyksen vaaleissa.

Yhteenveto:

1. äänestäminen tukikelpoista väestöä (VEP) on luku, joka ilmoittaa osa väestöstä, joka on rekisteröity ja laillisesti valtuutettu äänestää.
2. äänioikeusikäraja väestöstä (VAP), toisaalta, on karkea arvio väestöstä jotka ovat asetetussa ikä äänestää riippumatta rekisteröidä tai muuten laillisesti oikeutettu.